+36 (30) 865 5190 hello@avetax.hu
Új VOLÁN és MÁV tarifarendszer – Teljes Útmutató
2024.03.01.

Vajon tudtad, hogy az új VOLÁN és MÁV tarifarendszer jelentős változásokat hozott a közlekedési árak terén? Sokak életét érinti a költséghatékonyság, a menetrend változása, a jegyinformációk és az utazási kedvezmények. Ha szeretnéd teljes mértékben kihasználni ezeket az előnyöket, jó tudnod, hogyan működik az új tarifarendszer.

Ebben az útmutatóban részletesen bemutatjuk az új VOLÁN és MÁV tarifarendszert, a közlekedési árak változásait, a költséghatékonyságot, az online jegyvásárlás lehetőségeit, valamint a regionális közlekedés változásait. Fedezd fel a legfontosabb információkat, hogy magabiztosan utazhass az új tarifarendszerben!

Bevezetés az Új VOLÁN és MÁV tarifarendszerbe

Az Új VOLÁN és MÁV tarifarendszer bevezetéssel izgalmas változások elé nézünk az utazás terén. Az új rendszer általános jellemzői új lehetőségeket és kedvezményeket kínálnak az utazóközönség számára. Ennek a rendszernek a bevezetéséhez hosszú folyamat, átalakítások és változtatások szükségesek voltak, amelyekről most részletesen beszélünk. Különös figyelmet fordítunk az ingázókra, akiket érintenek a tarifarendszer változásai.

Az új rendszer általános jellemzői

Az Új VOLÁN és MÁV tarifarendszer számos újítást tartalmaz, amelyek célja a közlekedési tapasztalat javítása és a költséghatékonyság növelése. A rendszerben szerepelnek új jegytípusok, kedvezmények és állomások közötti új kapcsolatok, amelyek nagyobb rugalmasságot és szélesebb körű utazási lehetőségeket biztosítanak a felhasználóknak. Ez a modernizált rendszer fejlettebb technológiákat és digitális platformokat használ a jegyvásárlás és az utazási információk eléréséhez.

Új napijegyek

Új teljesárú jegyként jelennek meg a Vármegye24 és Magyarország24 napijegyek 2024. március 1-jétől! Az egész országra érvényes Magyarország24 és a minden vármegyében elérhető Vármegye24 napijegy kedvezőbb árú utazást tesz lehetővé. Így egyetlen napijeggyel utazhatunk a távolsági buszokon, vonatokon és HÉV-eken is.

Fontos tudni, hogy a két napijegy között van egy jelentős különbség: a 24 órás jegy országos változatával a helyjegyköteles vonatokon is lehet utazni (természetesen csak külön megváltott helyjegy birtokában), a Vármegye24 napijeggyel azonban erre nincs lehetőség. Vármegyei napijeggyel csak olyan vonatokon lehet utazni, amelyekre nem kell helyjegy.

Ezek a napijegyek kizárólag a helyközi közlekedésben (vonatok, hévek, kék és sárga volánbuszok teljes vonalán) vehetők igénybe, így például a BKK járatain nem érvényesek. Budapesten belüli utazás esetén azonban mindkét napijegy érvényes még az InterCity vonatokra is – ráadásul ebben a kivételes helyzetben helyjegy váltása nélkül.

Miért volt szükség a változtatásokra?

Az Új VOLÁN és MÁV tarifarendszer bevezetése nem történik véletlenül, hanem az utazók igényeinek és a közlekedési rendszer kihívásainak figyelembevételével. Az új rendszer célja a szolgáltatások javítása, a közlekedési tapasztalat optimalizálása és az utazás költséghatékonyabbá tétele. A változtatások célja továbbá az volt, hogy az új rendszer a lehető leginkább igazodjon a modern utazóközönség ízléséhez és igényeihez.

A tarifarendszer várható hatása az ingázókra

Az Új VOLÁN és MÁV tarifarendszernek jelentős hatása lesz az ingázókra. Az új rendszer segít az ingázóknak rugalmasabbul és kedvezőbben tervezni az utazásaikat. Az új jegytípusok és kedvezmények lehetővé teszik az ingázók számára, hogy költséghatékonyabban utazzanak, miközben élvezik az új funkciók és kényelmek előnyeit. Az ingázók javára szolgáló változtatások segítenek csökkenteni a napi ingázás költségét és a mindennapi életük szervezését.

Fontos dátumok és átállás részletei

Részletes információkat kaphatsz a fontos dátumokról és az átállás részleteiről az új VOLÁN és MÁV tarifarendszerben. Az új tarifarendszer érvényessége, valamint a technikai átállással kapcsolatos információk segítségével könnyen felkészülhetsz a változásokra.

Mikortól érvényes az új tarifarendszer

Az új VOLÁN és MÁV tarifarendszer várhatóan 2024. március 1-jétől lesz érvényes. Ez azt jelenti, hogy ettől a dátumtól kezdődően a régi tarifarendszer nem lesz használható, és a közlekedési szolgáltatásokra az új tarifák és díjak érvényesek.

Techikai átállással kapcsolatos információk

Az új tarifarendszer technikai átállással jár. Ez azt jelenti, hogy az informatikai rendszereknek és az eladói pontoknak frissítésekre lesz szükségük a változások végrehajtásához. A technikai átállással kapcsolatos információkat a VOLÁN és MÁV hivatalos weboldalain, illetve az applikációkban fognak közzétenni, hogy mindenki naprakész tudjon lenni az új tarifarendszer bevezetésével kapcsolatban.

Fontos dátumok Leírás
2024. március 1. Új tarifarendszer érvényességének kezdete
Még bejelentés alatt Technikai átállás részletei

Az új tarifarendszer legfontosabb változásai

Az új VOLÁN és MÁV tarifarendszer számos jelentős változást hozott a közlekedési rendszerben. Az alábbiakban áttekintjük ezeket a változásokat:

  1. Új jegytípusok: Az új rendszer bevezetett néhány új jegytípust, amelyek lehetővé teszik az utasok számára, hogy rugalmasabban vásárolhassanak jegyeket az útvonalakhoz és az igényeikhez igazodva.
  2. VOLÁN és MÁV változások: A tarifarendszer módosításai érintik mind a VOLÁN, mind a MÁV közlekedési vállalatokat. Az új rendszer egységes árstruktúrát vezetett be, ami egyszerűbbé teszi az utazók számára a jegyek vásárlását és használatát.
  3. Egyéb módosítások: Az új rendszer további módosításokat is hozott a közlekedési szolgáltatások terén. Ilyen változások lehetnek a menetrendben, az indulási és érkezési időpontokban, valamint a járművek szolgáltatásaiban.

Ezek az új változások a célja, hogy javítsák az utazók tapasztalatait, egyszerűbbé tegyék az utazást és több rugalmasságot biztosítsanak az utasoknak.

Változás VOLÁN MÁV
Új jegytípusok bevezetése Igen Igen
Árstruktúra egységesítése Igen Igen
Menetrend változások Igen Igen
Járműszolgáltatás módosítások Igen Igen

Jegyinformációk és árelőnyök a felhasználók számára

Az új tarifarendszernek köszönhetően könnyebben átláthatod, milyen kedvezmények illetnek meg , és ezeket a kedvezményeket mostantól bonyolult igazolások nélkül veheted igénybe.

Az új tarifarendszerben a 14 év alatti gyermekek és a fogyatékkal élők éppúgy díjmentesen, azaz ingyen utazhatnak a helyközi közlekedésben, mint a nyugdíjasok vagy a nyugdíjszerű ellátásban részesülő utastársaink (tehát azok a „nyugdíjasok” is, akik még nem töltötték be a 65. életévüket).

A 14 és 25 közötti fiatalokon kívül a közalkalmazottak továbbra is válthatnak 50%-os kedvezménnyel menetjegyet, például a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók, tűzoltók.

A menetjegyeknél 2024. március 1-jétől megszűnik a 90%-os, a 33%-os és a 20%-os kedvezménykulcs, így – a teljesárú és a díjmentes változat mellett – kizárólag az 50%-os kedvezményt adó menetjegyek maradnak.

Az ország- és vármegyebérletek esetében azonban nincsen 50%-os változat. Bérletekből kizárólag teljesárút vagy – jogosultság esetén – 90%-os kedvezményt adó változatot lehet vásárolni.

A kedvezményrendszer tehát egyszerűen összefoglalható:

  • menetjegyek: teljesárú, félárú vagy díjmentes,
  • bérletek: teljesárú vagy 90%-os.

Az új napijegyeket és a kedvezményes díjtermékeket legegyszerűbben a MÁV appon vásárolhatod meg, ehhez leghamarabb március 1-jén frissítened kell az alkalmazást.

Költséghatékonyság az új közlekedési rendszerben

Az új VOLÁN és MÁV tarifarendszer számos előnyt kínál a költséghatékonyság terén. Az átfogó változások azt célozták, hogy az utazásokat megfizethetőbbé tegyék, és lehetőséget adjanak a költségmegtakarításra.

Az új rendszerben bevezetett tarifák és jegyárak átláthatóbbak és rugalmasabbak, lehetővé téve, hogy pontosan megtervezhesse utazásait a lehető legkevesebb költséggel. Emellett új jegytípusok is bekerültek a kínálatba, amelyek segítségével különböző célkitűzésekhez alkalmazkodhat. Például, ha csak rövid távú utazást tervez, akkor választhatja az új rövid távú jegytípust, amely olcsóbb lehet a hagyományos jegyekhez képest.

Az új közlekedési rendszer további lehetőségeket kínál a költségmegtakarításra azáltal, hogy kombinálja és integrálja a különböző közlekedési módokat. Például, ha tömegközlekedést használ a munkahelyére való eljutáshoz, és csak időnként van szüksége autóra, akkor számos új alternatívát találhat, mint például a bikesharing vagy a carsharing szolgáltatások. Ez lehetővé teszi, hogy kényelmesen és költséghatékonyan utazzon, miközben csökkenti a járműfenntartás és -üzemeltetés költségeit.

A képviselt költséghatékonyság nem csak az egyéni utazókra, hanem az egész közlekedési rendszerre is pozitív hatással van. Az új VOLÁN és MÁV tarifarendszer által nyújtott költségmegtakarítások hosszú távon jelentős gazdasági előnyöket eredményezhetnek, valamint a fenntarthatóbb közlekedési lehetőségek előmozdítását is segíthetik.

Az új VOLÁN és MÁV tarifarendszer lehetővé teszi, hogy több pénzt spóroljon utazási költségein, miközben élvezheti a megbízható és kényelmes közlekedést. Fedezze fel az új jegytípusokat és kombinációs lehetőségeket, hogy még hatékonyabban használja ki a rendszer nyújtotta előnyöket.

Online jegyvásárlás és a digitális platformok szerepe

Amikor az új VOLÁN és MÁV tarifarendszerben jegyet szeretne vásárolni, kényelmes és gyors megoldást kínálnak az online jegyvásárlási lehetőségek. A digitális platformok, mint az ELVIRÁ és a MÁV applikáció, révén egyszerűen és kényelmesen intézheti utazását a kényelme és az idő megtakarítása mellett.

Jegyvásárlás az ELVIRÁ-ban és a MÁV applikációban

Az ELVIRÁ és a MÁV applikáció két megbízható és biztonságos platformot jelent az online jegyvásárlásra. Az ELVIRÁ egy modern webes felület, amelyet hozzáférhet bármely okostelefonon vagy számítógépen. Az alkalmazásban egyszerűen kiválaszthatja a kiinduló és célállomást, megadhatja az utazás dátumát és időpontját, majd választhatja a jegytípust és a fizetési módot. A jegyeket elektronikusan kapja meg, amelyeket egyszerűen és kényelmesen mutathat be a járatban.

A MÁV applikáció hasonlóan egyszerű megoldást kínál az online jegyvásárlásra. Az applikációt letöltheti okostelefonjára, és könnyedén vásárolhat jegyet a kívánt útvonalra. Az applikációban megtalálható információk segítségével könnyen navigálhat a járatok között, ellenőrizheti a menetrendet és kedvezményeket vehet igénybe. Az elektronikus jegyeket az applikációban tárolhatja és azokat a smartphone-ján vagy nyomtathatja is.

Fontos tudnivalók az online jegyvásárlásról

Amikor online jegyet vásárol az új VOLÁN és MÁV tarifarendszerben, fontos, hogy néhány alapvető tényre figyeljen. Először is, mindig ellenőrizze a jegyvásárlás feltételeit és azok érvényességét. Minden információ megtalálható az ELVIRÁ-ban vagy a MÁV applikációban.

Másodszor, győződjön meg róla, hogy a jegyeket megfelelően tárolja és mutassa be a járaton. Az elektronikus jegyek egyértelműen láthatóak legyenek a készüléken vagy nyomtatott formában.

Végül, mindig gondoskodjon arról, hogy megbízható és hiteles forrásból vásároljon jegyet. Használja az ELVIRÁ-t vagy a hivatalos MÁV applikációt, hogy biztonságban legyen és ne essen csalás áldozatául.

Regionális közlekedés – változások a helyközi utazásban

Az új VOLÁN és MÁV tarifarendszerrel együtt járnak változások a regionális közlekedésben és a helyközi utazásban is. Az új rendszer bevezetése új lehetőségeket és módosításokat hoz a vidéki közlekedési infrastruktúrában.

Az elsődleges cél az új tarifarendszerrel a regionális közlekedési szolgáltatások javítása és a hatékonyság növelése. A változások a helyközi utazást is érintik, és az utazási élményt még kényelmesebbé teszik a vidéken élők és az idelátogatók számára.

Az új VOLÁN és MÁV tarifarendszerben bekövetkező változások a helyi járatok frekvenciáját, menetrendjét és árképzését érintik. Új útvonalak és kapcsolatok jönnek létre, amelyek több lehetőséget biztosítanak a helyközi utazásokhoz.

Az új rendszerben a regionális közlekedési szolgáltatók összekapcsolódnak a VOLÁN és MÁV rendszerével, így egységes, átlátható utazási lehetőségeket nyújtanak az utazóknak. Az átszállások egyszerűbbé és kényelmesebbé válnak, ami megkönnyíti a vidéki területeken való közlekedést.

Az új VOLÁN és MÁV tarifarendszerben a helyközi utazás még könnyebbé, kényelmesebbé és megfizethetővé válik. Az utazóknak több lehetőségük lesz a vidéki területeken történő közlekedésre, és az árképzés is igazodik az új rendszerhez.

Utazási kedvezmények és azok igénybevétele

Részletek az utazási kedvezményekről és azok igénybevételéről az új VOLÁN és MÁV tarifarendszerben.

Új korcsoportos kedvezmények ismertetése

Az új tarifarendszerben számos új korcsoportos kedvezmény érhető el. Az egyébként teljes áron utazóknak mostantól lehetőségük van kedvezményes jegyeket vásárolni a MÁV és VOLÁN járataira. Az életkor alapján meghatározott korcsoportokban tartózkodó utazók élvezhetik ezeket a kedvezményeket.

Az új korcsoportos kedvezmények lehetővé teszik, hogy még több ember számára legyen megfizethető a tömegközlekedés. Például, a diákok, egyetemisták és tanulók mostantól kedvezményesen utazhatnak a városi buszokon és vonatokon. Emellett, az idősek és nyugdíjasok is megkapják saját korcsoportos kedvezményüket, melynek révén gazdaságosabban közlekedhetnek.

Ezek az új kedvezmények hozzájárulnak ahhoz, hogy a közlekedés mindenkinek elérhető és megfizethető legyen. Ezzel a tarifarendszerrel a Volán és MÁV célja, hogy támogassa a közösség minden tagjának a mobilitását és megkönnyítse az utazást.

Regisztráció és igazolási folyamatok a kedvezményekhez

A kedvezmények igénybevétele érdekében regisztrálni és igazolni kell az adott korcsoportba tartozást. A regisztráció egyszerű folyamat, amelyet online el lehet végezni a MÁV és VOLÁN hivatalos weboldalain. A regisztráció során az utazóknak bizonyítaniuk kell korcsoportba tartozásukat a szükséges dokumentumok bemutatásával.

A regisztráció és igazolási folyamatok pontos részletei és szükséges dokumentumok megtalálhatóak a MÁV és VOLÁN honlapjain, valamint az ügyfélszolgálatokon is kaphatóak. Fontos, hogy az utazók rendelkezzenek érvényes igazolvánnyal és szükséges dokumentumokkal az igénybevételhez.

A regisztráció és igazolási folyamatok könnyen megvalósíthatóak, és a kedvezmények igénybevétele nagyon gyors és egyszerű. Így mindenki könnyedén élvezheti az új korcsoportos kedvezmények által nyújtott előnyöket.

Budapest és agglomerációja – integrált közlekedési rendszer

Rendkívül fontos szerepet játszik Budapest és agglomerációja között az integrált közlekedési rendszer, ami lehetővé teszi az egyszerűbb és kényelmesebb utazást a régióban. Az új VOLÁN és MÁV tarifarendszer részeként számos változás történt az utazási lehetőségek terén.

Az integrált közlekedési rendszer révén könnyedén átjuthatsz a budapesti belvárosból az agglomerációba, vagy fordítva. Az új tarifarendszer bevezetése több lehetőséget kínál a városi és regionális utazásokra, így még kényelmesebbé és rugalmasabbá válik a közlekedés. A változásoknak köszönhetően a budapesti és agglomerációs közlekedési hálózat összefonódottabbá válik, ami megkönnyíti a lakosság mindennapi utazásait.

Az integrált közlekedési rendszernek köszönhetően egységes jegyrendszer működik Budapest és agglomerációja között, ami lehetőséget ad a könnyebb, egyszerűbb és összehangoltabb utazásra. A cukrában megvásárolt jegyek érvényesek a regionális vonatokon is, és fordítva. Így a városi és agglomerációs utak során nem kell több jegyet megváltanod, és egyszerűbben átszállhatsz a különböző közlekedési eszközökre.

További pontos információ és jegyárak a MÁV-VOLÁN új https://www.ujtarifa.hu weboldalán található.

 

A közlekedési árak változása és hatásai a mindennapi életre

Tarifaváltás hatása a havi költségvetésre

Az új VOLÁN és MÁV tarifarendszer bevezetése jelentős változásokat hoz a közlekedési árak terén, amelyek hatással lehetnek a mindennapi életünkre. Az árak módosítása befolyásolja a havi költségvetést, és az utazási költségeinkre jelentős hatással lehet.

Hosszútávú előnyök az utazóközönség számára

Bár az árak változása kezdetben azonnali hatást gyakorol a pénztárcánkra, hosszú távon számos előnye lehet az új tarifarendszernek. Az általános cél az, hogy a változások költséghatékonyabbá tegyék a közlekedést. Ez számos pozitív változást eredményezhet, mint például alacsonyabb utazási költségek, több utazási lehetőség és jobb menetrendek.

Összességében az árak változása és az új VOLÁN és MÁV tarifarendszer bevezetése hatással lehet mindennapi életünkre. Fontos megértenünk az áremelkedés vagy csökkenés okát, és felkészülnünk a változásokra. Hosszú távon azonban több előnyt várhatunk, amelyek javítják az utazásunk költséghatékonyságát és kényelmét.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mik az új VOLÁN és MÁV tarifarendszer legfontosabb jellemzői?

Az új tarifarendszerben bevezetésre kerülnek új jegytípusok és áralapok, amelyek különböző utazási lehetőségeket kínálnak. Továbbá, fontos változások várhatóak az online jegyvásárlásban és az utazási kedvezmények terén is.

Miért volt szükség a változtatásokra az új VOLÁN és MÁV tarifarendszerben?

A változtatások célja a közlekedési rendszer hatékonyságának és rugalmasságának növelése, valamint a jegyvásárlás folyamatainak egyszerűsítése volt. Emellett, az új rendszer lehetővé teszi az utasok számára, hogy kihasználják az új utazási kedvezményeket és árelőnyöket.

Hogyan befolyásolja az új tarifarendszer az ingázókat?

Az új tarifarendszer lehetőséget nyújt az ingázóknak arra, hogy gazdaságosabbá tegyék az utazásukat. Az új jegytípusok és kedvezmények alkalmazásával az ingázók költséget takaríthatnak meg a napi utazásaik során.

Mikortól lesz érvényes az új VOLÁN és MÁV tarifarendszer?

Az új tarifarendszer érvénybe lépése 2024 március 1-jével várható.

Milyen technikai átállással jár az új VOLÁN és MÁV tarifarendszer?

Az új tarifarendszer bevezetése technikai változásokat is magával hoz. Ezen változások folyamatban vannak, és a rendszer részleteiről további tájékoztatást adnak majd.

Milyen lényeges változások lesznek az új VOLÁN és MÁV tarifarendszerben?

Az új tarifarendszerben új jegytípusok és kedvezmények lesznek elérhetőek. Emellett, az online jegyvásárlás és a digitális platformok szerepe megnő, ami egyszerűbb és gyorsabb jegyvásárlást tesz lehetővé. Továbbá, változásokra lehet számítani a regionális közlekedés területén is.

Milyen információkat tartalmaznak a jegyek az új tarifarendszerben?

Az új tarifarendszerben a jegyek tartalmazzák az utas nevét, az utazás időpontját, a kiinduló- és célállomást, valamint a jegy típusát és az árat.

Milyen utazási kedvezmények lesznek az új VOLÁN és MÁV tarifarendszerben elérhetőek?

Az új tarifarendszerben számos utazási kedvezmény lesz elérhető. Kiemelt figyelmet kapnak a családok, diákok, idősek, fogyatékkal élők, nyugdíjasok és nagycsaládosok kedvezményei.

Hogyan lehet költséget megtakarítani az új VOLÁN és MÁV tarifarendszerben?

Az új tarifarendszerben a költséghatékonyság növelése érdekében bevezetésre kerülnek új jegytípusok és kedvezmények. Az utasok ezeket igénybe véve költséget takaríthatnak meg az utazásaik során.

Milyen lehetőségek vannak az online jegyvásárlásra az új VOLÁN és MÁV tarifarendszerben?

Az új tarifarendszerben az utasok online jegyet vásárolhatnak az ELVIRÁ központban vagy a MÁV applikációban. Az online jegyvásárlás gyors és kényelmes módja az utazási jegyek beszerzésének.

Milyen változások várhatóak a regionális közlekedésben az új VOLÁN és MÁV tarifarendszerben?

Az új tarifarendszerben változásokra lehet számítani a regionális közlekedésben is. Ezek a változások az útvonalak, menetrendek és árak terén lesznek.

Hogyan lehet igénybe venni az utazási kedvezményeket az új VOLÁN és MÁV tarifarendszerben?

Az új tarifarendszerben az utazási kedvezmények igénybevételéhez regisztrációra van szükség, valamint az igazolási folyamatokat is el kell végezni. Az igénybevétel részleteiről további információkat kaphatnak az utasok a VOLÁN és MÁV hivatalos weboldalán.

Mit kell tudni a Budapest és agglomeráció közötti integrált közlekedési rendszerről az új VOLÁN és MÁV tarifarendszerben?

Az új tarifarendszerben bevezetésre kerül egy integrált közlekedési rendszer Budapest és agglomerációja között, ami lehetőséget biztosít az utasoknak egyszerűbb és kényelmesebb utazási lehetőségekre.

Milyen hatása lesz az új VOLÁN és MÁV tarifarendszernek a közlekedési árakra és a mindennapi életre?

Az új tarifarendszer bevezetése hatással lesz a közlekedési árakra és befolyásolja a mindennapi életünket. Megváltozhatnak a havi költségvetésünk, azonban hosszútávú előnyök is várhatóak az utazóközönség számára.

Ez a cikk is érdekelhet még ebben a témakörben: Ország- és Vármegyebérlet elszámolása a munkába járáshoz

Albérlet adózás szabályai 2024-ben

Megdöbbentő tény: 2024-ben több mint 2 millió magyar állampolgár érintett lesz az albérlet...

Gépjárműadó 2024 – Útmutató és Változások

Meglepő statisztika: A gépjárműadóval kapcsolatos változások 2024-ben hatalmas hatással lesznek...

Cégautó adózás 2024 – Tudnivalók

Tudtad, hogy a cégautó adózás 2024 Magyarországon komoly hatással lehet vállalkozásodra? A...

Adó 1 százalék felajánlás 2024 – Útmutató

Már ismerős a fogalom: adó 1% felajánlás. De mit gondolsz, ismered az újdonságokat az adózás terén...

Az EFO bejelentő mobilalkalmazás használata lépésről-lépésre (videóval)

TartalomjegyzékAlkalmi munkavállaló bejelentéséhez használható mobil alkalmazásBevezetés az EFO...

Egyszerűsített foglalkoztatás szabályai 2024-ben

Az egyszerűsített foglalkoztatás szabályai és gyakorlata 2024-ben viszonylag egyszerű. Ez a cikk...

Elektronikus ÁFA rendszer – Elindult az adóhatóság (NAV) új fejlesztése

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új elektronikus ÁFA rendszert fejlesztett ki, melynek...

Elektronikus Áfa Rendszer – Útmutató

Az elektronikus áfa rendszer (eÁFA) a NAV szerint a modern adózás új korszakát hozza el...

eÁFA rendszer: Tudja meg, hogyan működik!

Az eÁFA rendszer egy újítás az adózási gyakorlatban, amely lehetővé teszi az adózók számára az...

Vármegye és az Országbérlet Elszámolása – A Teljes Útmutató

A vármegye és az országbérlet elszámolása fontos téma a munkaviszonyban dolgozók számára. Az új...